Αδυνατίστε γρήγορα και εύκολα με …. βελονισμό!

Οι συναισθηματικοί λόγοι αποτελούν μια από τις κυριότερες αιτίες που μας οδηγούν στο φαγητό. Όταν νιώθουμε λυπημένοι ή αγχωμένοι, τρώμε περισσότερο στην προσπάθεια μας να νιώσουμε καλύτερα.

Αν στο γεγονός αυτό προσθέσουμε την μεγάλη διαθεσιμότητα γρήγορων γευμάτων με πολλά λιπαρά και ζάχαρη, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε την ραγδαία αύξηση του αριθμού των υπέρβαρων ανθρώπων.

Ο βελονισμός αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική μέθοδο καταστολής της όρεξης, που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Τα άτομα που δοκιμάζουν αυτή την μέθοδο για να αδυνατίσουν, αισθάνονται πιο γρήγορα πληρότητα με αποτέλεσμα να τρώνε λιγότερο.

Περιοχές βελονισμού

Στην πρώτη επίσκεψη, ο ιατρός-βελονιστής ζητά το πλήρες ιστορικό του ασθενή και εξετάζει τις καθημερινές συνήθειες και το περιβάλλον στο οποίο ζει, για να καθορίσει τα σημεία βελονισμού.

Συνήθως επιλέγονται περιοχές στα αυτιά (ωτοβελονισμός), αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, ανάλογα με την περίπτωση. Τα σημεία που βελονίζονται διευκολύνουν την ροή της ενέργειας και επηρεάζουν το νευρικό σύστημα και το στομάχι.

  • Περιοχή αυτιού: αυτά τα σημεία αντιστοιχούν στις απολήξεις του πνευμονογαστρικού νεύρου και στοχεύουν στη ρύθμιση της λειτουργίας του στομάχου, για περιορισμό της όρεξης.
  • Περιοχή κοιλιάς: ο βελονισμός σε αυτά τα σημεία ρυθμίζουν τις καύσεις και την κινητικότητα του εντέρου.
  • Περιοχές στα άνω και κάτω άκρα: η επίδραση του βελονισμού σε αυτά τα σημεία μειώνει το αίσθημα άγχους και στρες και ελαττώνει το αίσθημα πείνας.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Ανάλογα με το περιστατικό, ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν. Συνήθως πραγματοποιούνται δυο με τρεις συνεδρίες την εβδομάδα. Ο συνολικός αριθμός είναι περίπου δέκα, αλλά μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τα παθολογικά προβλήματα, τη λήψη ή μη φαρμάκων και τον ίδιο τον οργανισμό του ασθενή. Στόχος είναι η φυσιολογική απώλεια βάρους για να επιτύχουμε μόνιμη απώλεια των κιλών.

Πόσο αποτελεσματικός είναι ο βελονισμός;

Ο βελονισμός αποτελεί μια απόλυτα φυσική και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο για την απώλεια βάρους με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Σημαντικό κομμάτι της θεραπείας είναι και η καλή συνεργασία του ασθενή με τον γιατρό. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του βελονισμού ο ασθενής είναι καλό να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή βασισμένη στις ανάγκες του. Επίσης η σωματική άσκηση μπορεί να συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.