Αδυνάτισμα με βελονισμό

Ένα όμορφο και καλλίγραμμο κορμί είναι επιθυμία όλων, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι. Όμως όταν έρχεται η στιγμή να αλλάξουμε την διατροφή μας και περιορίσουμε τροφές που μας παχαίνουν, συνήθως το αναβάλλουμε για αργότερα. Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος που μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει, όχι μόνο ενισχύοντας τον μεταβολισμό και τις καύσεις, αλλά και βελτιώνοντας την ψυχολογία μας. 

Ο βελονισμός είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική για αδυνάτισμα. Μέσω αυτής της μεθόδου επιτυγχάνεται διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα και αντιμετωπίζονται παράγοντες όπως το άγχος που ουσιαστικά οδηγούν σε αύξηση του σωματικού βάρους. Ο βελονισμός είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος η οποία:

  1. Συμβάλλει στην πρόληψη των βουλιμικών επεισοδίων.
  2. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
  3. Μειώνει την κατακράτηση υγρών.
  4. Προάγει την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  5. Περιορίζει το αίσθημα πείνας.

Ο ιατρός βελονιστής επιλέγει τα σημεία βελονισμού ανάλογα με το ιστορικό του ασθενούς, τις συνήθειές του, το περιβάλλον στο οποίο ζει και την αιτία που προκαλεί την δυσκολία απώλειας βάρους. Για το αδυνάτισμα οι βελόνες εισάγονται σε σημεία του αυτιού, της κοιλιακής χώρας και των άνω και κάτω άκρων. Εκτός από το κομμάτι που αφορά την αύξηση του μεταβολισμού και την αντιμετωπίση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος, ο βελονισμός στοχεύει και στην αύξηση των ενδορφινών. Οι ενδοφίρνες είναι πρωτεϊνες που παράγονται στην υπόφυση και επηρεάζουν την ψυχολογία του ατόμου. Αυξάνοντας την παραγωγή τους, βελτιώνεται η διάθεση του ατόμου και ενισχύεται η αυτοπεποίθηση άρα και η ικανότητά του να χάσει βάρος.

Συνήθως πραγματοποιούνται 10 περίπου συνεδρίες βελονισμού, αριθμός που μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με το βάρος που θέλει να χάσει το άτομο και την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία. Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, η οποία σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε το σώμα που πάντα θέλαμε.