αντιγήρανση

Αισθητικός βελονισμός προσώπου για ομορφιά και αντιγήρανση

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια φυσική, ολιστική θεραπεία που εφαρμόζεται με στόχο την ομορφιά και την αντιγήρανση στο πρόσωπό μας.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος και από πλευράς βάρους, αφού αντιπροσωπεύει το 16% του βάρους μας και από πλευράς μεγέθους, αφού καλύπτει όλο μας το σώμα. Στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, το δέρμα και οι παθήσεις αυτού αντανακλούν την εσωτερική ισορροπία και υγεία του οργανισμού.

Το δέρμα θεωρείται καθρέφτης του εσωτερικού οργανισμού και τα στοιχεία όπως ρυτίδες, ακμή κτλ. μέσον αξιολόγησης και διάγνωσης  του επιπέδου υγείας και της συναισθηματικής κατάστασης του ατόμου. Σε αυτό στηρίζεται και το ότι ο βελονισμός διαφέρει σημαντικά από τις συμβατικές, επεμβατικές θεραπείες όπως botox, υαλουρονικό οξύ κτλ. Ο βελονισμός αντιμετωπίζει την εξωτερική ομορφιά ως καθρέφτη της εσωτερικής υγείας και ισορροπίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βελονισμός έχει σαν αρχή ότι τα διάφορα προβλήματα που εμφανίζονται στο δέρμα αντικατοπτρίζουν κάποια διαταραχή της ισορροπίας της ενέργειας των εσωτερικών οργάνων του σώματος. Έτσι, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο η επιφανειακή θεραπεία του προσώπου αλλά η εξισορρόπηση της ενέργειας όλου του οργανισμού και η αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως αυπνία, άγχος κτλ.

Οφέλη αισθητικού βελονισμού 

  • Αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο αποβάλλονται οι ρύποι και ενισχύεται η φυσική λάμψη. Έτσι απαλύνονται οι «μαύροι κύκλοι» κάτω από τα μάτια και καθαρίζουν τα μαύρα στίγματα.
  • Ενεργοποιούνται τα κύτταρα ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται με την έκθεση στον ήλιο και με τη γήρανση. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τη νεανική όψη του δέρματος. Η ουσία αυτή γεμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου και σε συνδυασμό με την ελαστίνη, το δέρμα ανακτά τη χαμένη του ελαστικότητα.
  • Οξυγονώνονται οι ιστοί του δέρματος του προσώπου.
  • Επιτυγχάνεται χαλάρωση των μυών
  • Γίνεται απομάκρυνση των τοξινών, οι οποίες συμβάλλουν στην εμφάνιση των ρυτίδων και προκαλούν ερυθρότητα στο δέρμα.

Κατά την θεραπεία του αισθητικού βελονισμού τοποθετούνται πολύ λεπτές, αποστειρωμένες βελόνες στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο τριχωτό της κεφαλής.

Πιο συγκεκριμένα οι βελόνες τοποθετούνται είτε στα σημεία που βρίσκονται κατά μήκος των μεσημβρινών είτε στις περιοχές που βρίσκονται οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές κτλ.

Τα σημεία τοποθέτησης των βελόνων καθώς και όλο το σχέδιο θεραπείας (αριθμός συνεδριών, διάρκεια θεραπείας κτλ.) επιλέγονται μετά τη λήψη ιατρικού ιστορικού και εκτίμηση άλλων παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία του ασθενή όπως τρόπος ζωής, κάπνισμα, διαταραχές ύπνου, άγχος κτλ. Επίσης, γίνεται εκτίμηση της κατάστασης του δέρματος και παίζει ρόλο και το πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός στην θεραπεία.

Η τοποθέτηση των βελόνων είναι ανώδυνη και κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα. Η αναζωογόνηση και η λάμψη της επιδερμίδας διακρίνονται από την πρώτη κιόλας συνεδρία του βελονισμού για αισθητικούς σκοπούς, με τα μέγιστα αποτελέσματα να φαίνονται μετά τις 6-12 θεραπείες.

Με τον βελονισμό αντιμετωπίζονται και παθολογικές καταστάσεις του δέρματος όπως η ροδόχρους ακμή, οι ουλές, οι κηλίδες του προσώπου (πανάδες), η ξηρότητα του δέρματος, η ακμή, οι «μαύροι κύκλοι» και το οίδημα γύρω από τα μάτια.

Δαμουλιάνος Άγγελος – Φυσίατρος – Βελονιστής

Επικοινωνήστε μαζί μας ΕΔΩ για περισσότερες πληροφορίες ή να κλείσετε το ραντεβού σας