Βελονισμός και άγχος

Το άγχος έχει χαρακτηριστεί ως η ασθένεια της σύγχρονης εποχής και όχι άδικα, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, ειδικά των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλες πόλεις, προκαλούν έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Το άγχος θα μπορούσε να οριστεί ως το συναίσθημα εκείνο όπου το άτομο που το βιώνει αισθάνεται αδυναμία και φόβο να ανταπεξέλθει σε διάφορες καταστάσεις.

Ως ένα βαθμό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογικό, όταν όμως προκαλεί δυσλειτουργίες στον οργανισμό, όπως:

  1. ταχυκαρδίες
  2. πόνο στο στομάχι
  3. έντονη εφίδρωση
  4. δύσπνοια
  5. λιποθυμικές τάσεις
  6. υπέρταση
  7. συχνοουρία
  8. βουλιμία
  9. ανορεξία

τότε θεωρείται παθολογικό, δυσχεραίνει την καθημερινότητα του ατόμου και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Εάν έχετε άγχος, αρχικά θα πρέπει να χαλαρώσετε και να αναζητήσετε κάποια διέξοδο από την καθημερινότητα, η οποία σας ευχαριστεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένας περίπατος στη φύση, η ανάγνωση ενός βιβλίου, η άσκηση, η απαλή μουσική.

Στην περίπτωση όμως που το άγχος είναι τόσο έντονο ώστε να μη σας επιτρέπει να φέρετε εις πέρας τις καθημερινές σας δραστηριότητες, θα πρέπει να σκεφθείτε το ενδεχόμενο να στραφείτε σε κάποιον εναλλακτικό τρόπο θεραπείας.

Ένας εξαίρετος τρόπος αντιμετώπισης του άγχους είναι ο βελονισμός, όχι μόνο γιατί αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα ενοχλητικά συμπτώματα αλλά και γιατί χτυπά τη ρίζα του προβλήματος. Η εναλλακτική αυτή  θεραπευτική τεχνική βασίζεται στην ομαλή ροή της ενέργειας Τσι. Ο εξειδικευμένος βελονιστής αναλόγως με το βαθμό του προβλήματος, θα καθορίσει τα ακριβή σημεία που θα τοποθετηθούν οι βελόνες  και μέσα από το εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας που θα σας συστήσει θα  αποκαταστήσει τη ροή της μπλοκαρισμένης ενέργειας.

Ο βελονισμός είναι μια πανάρχαια θεραπευτική πρακτική χωρίς παρενέργειες, με χαμηλό κόστος και μακροχρόνια αποτελέσματα που μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το έντονο άγχος που σας ταλαιπωρεί μέσα σε λίγες συνεδρίες.