Βελονισμός και αδυνάτισμα

Μια από τις βασικότερες επιθυμίες των ανθρώπων είναι να διατηρούν το σώμα τους υγιές και όσο γίνεται πιο κοντά στο ιδανικό βάρος. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις για να είναι αυτό εφικτό πρέπει να δημιουργείται το κατάλληλο πλαίσιο υγιεινού τρόπου ζωής, ώστε να αποβάλλονται εν καιρώ μαζί με τις ανθυγιεινές συνήθειες και τα περιττά κιλά.

Η διαδικασία απώλειας βάρους έχει συνήθως μεγάλη χρονική διάρκεια και απαιτεί προσήλωση, σταθερή ψυχολογία και θέληση.

Πως μπορεί να συμβάλλει ο βελονισμός στο αδυνάτισμα;

Στην προσπάθεια απώλειας βάρους ο βελονισμός λειτουργεί συμπληρωματικά στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

  • Μετριάζει τις βουλιμικές κρίσεις και μειώνοντας το χρόνο κορεσμού
  • Διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό, τις μυϊκές ίνες και προκαλεί σύσπαση.
  • Δρα στο ανοσοποιητικό σύστημα βοηθώντας να μεγιστοποιηθεί η έκκριση ορμονών όπως σεροτονίνη και ενδορφίνες, ουσίες που επιδρούν στο νευρικό σύστημα, επιτυγχάνοντας την επιθυμητή ψυχική ηρεμία
  • Κινητοποιεί και ρυθμίζει το βασικό μεταβολικό ρυθμό αυξάνοντας τις καύσεις του σώματος
  • Δρα συνολικά, επηρεάζοντας θετικά τη χαλάρωση, τη σύσφιξη, το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα. Στις περιοχές μεγάλης συγκέντρωσης λιπώδους ιστού (κοιλιά, γοφοί), επιτυγχάνεται τοπική λιπόλυση και παράλληλη σύσφιξη με την εισαγωγή ειδικών βελονών, οι οποίες συνδέονται με συσκευές ηλεκτροβελονισμού.

Ποιοι μέθοδοι βελονισμού χρησιμοποιούνται;

Η θεραπεία μέσω της χρήσης των βελονών διαφέρει ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση. Οι διαφορές αυτές αφορούν τόσο το ιστορικό του ατόμου, όσο και τον αριθμό των κιλών που στοχεύει να χάσει. Υπάρχουν προτεινόμενες μέθοδοι και τεχνικές βελονισμού και ηλεκτροβελονισμού που συστήνονται για να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία.

Επιπλέον σε κάθε συνεδρία εκτός του σωματικού βελονισμού πραγματοποιείται και ωτοβελονισμός. Μέσω αυτής της θεραπείας εισάγονται πολύ λεπτές βελόνες στα αυτιά σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι θεραπείες είναι ανώδυνες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 20-40 λεπτά και η συχνότητά τους εξατομικεύεται ανάλογα με το πρόβλημα. Ο μέσος όρος βελονών που εφαρμόζονται είναι από 5 έως 20 βελόνες.

Συνοπτικά

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο βελονισμός θεωρείται μια συμπληρωματική θεραπεία για την απώλεια βάρους. Αυτό σημαίνει ότι δρα κυρίως υποστηρικτικά στο υπάρχον διαιτολογικό σχήμα που ακολουθεί το άτομο. Πέρα από τα ανυπολόγιστα οφέλη στην υγεία του ατόμου, η απώλεια βάρους οδηγεί στη βελτίωση της αυτοεκτίμησης, της κοινωνικότητας καθώς και της καθημερινής λειτουργικότητάς του. Η απόφαση λοιπόν για απώλεια βάρους, είναι ταυτόχρονα και μία σημαντική απόφαση ζωής, αφού θα βελτιώσει στα μέγιστα όλους τους τομείς της.