Θεραπεύστε την τενοντίτιδα με βελονισμό

Τενοντίτιδα είναι η φλεγμονή του ιστού (τένοντα) που ενώνει τα οστά με τους μύες. Προκαλεί έντονο πόνο στην άρθρωση κατά την κίνηση, ευαισθησία και οίδημα. Συνήθως εμφανίζεται στον ώμο, στον καρπό ή στον αγκώνα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκύπτει λόγω καταπόνησης εξ αιτίας επαναλαμβανόμενων κινήσεων ή ως αποτέλεσμα τραυματισμού.

Εάν πρόκειται για ήπια τενοντίτιδα είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με ξεκούραση. Εάν όμως τα συμπτώματα επιμένουν σε βαθμό που να εμποδίζουν ακόμη και ήπιες καθημερινές δραστηριότητες τότε ο γιατρός θα χορηγήσει αντιφλεγμονώδη προκειμένου να μειωθεί η φλεγμονή και να μετριαστεί ο πόνος. Άλλη μέθοδος αντιμετώπισης είναι οι εγχύσεις κορτιζόνης που μπορεί μεν να ανακουφίζουν από τον πόνο αλλά εάν γίνονται συχνά ενδέχεται να  υπάρξει ρήξη του τένοντα.

Μία εναλλακτική επιλογή με άριστα αποτελέσματα για τη θεραπεία της τενοντίτιδας είναι ο βελονισμός.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική τα μυοσκελετικά προβλήματα  είναι αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Ο πόνος δηλαδή που προκαλεί η τενοντίτιδα είναι αποτέλεσμα μπλοκαρίσματος της ενέργειας Τσι και της ροής του αίματος.

Ο βελονισμός εστιάζει ακριβώς σε αυτό, στην ελευθέρωση της ροής της ενέργειας και της ομαλοποίησης της ροής του αίματος ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος, να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να επέλθει η πλήρης ίαση.

Ο έμπειρος βελονιστής γνωρίζει τα ακριβή σημεία που πρέπει να  τοποθετηθούν οι βελόνες ώστε να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και απολύτως ασφαλής χωρίς καμία παρενέργεια. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά λεπτές, μιας χρήσεως και τηρούν όλους τους κανόνες αποστείρωσης. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά ενώ ο αριθμός των συνεδριών που θα απαιτηθούν εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Μη ζείτε άλλο με τον πόνο επικοινωνήστε άμεσα με έναν ειδικό βελονιστή.