Συμβουλές για αδυνάτισμα λίγο πριν το καλοκαίρι!

Οι πρώτες ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού έκαναν την εμφάνισή τους. Συνήθως είναι η περίοδος που αρκετοί άνθρωποι αγχώνονται για τα κιλά και την καλή υγεία του σώματός τους.

Η απάντηση στο εύκολο και οριστικό αδυνάτισμα βρίσκεται στην αποφασιστική αναθεώρηση των συνηθειών. Η υιοθέτηση ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής είναι στοιχεία για απώλεια βάρους με φυσικούς τρόπους.

Δείτε πώς μπορείτε κι εσείς να διατηρείτε το σώμα σας υγιές και να επιτύχετε το ιδανικό βάρος που επιζητείτε.

-Η επαρκής ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ένα σώμα ενυδατωμένο έχει καλή μεταβολική λειτουργία, δηλαδή πραγματοποιεί περισσότερες καύσεις, γεγονός που συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

-Εμπλουτίστε την επιδερμίδα σας με τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την ανάπλαση του δέρματος. Η ιδανική διατροφή περιλαμβάνει λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C, ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά, όσπρια, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελιές, ξηρούς καρπούς κ.α

-Καταναλώστε μικρά και συχνά γεύματα καθώς τονώνουντον μεταβολισμό και έτσι λειτουργεί καλύτερα ο οργανισμός.

-Αποφύγετε τους απλούς υδατάνθρακες. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, τα μακαρόνια και τα δημητριακά με τα αντίστοιχα ολικής αλέσεως.

-Λάβετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Οι πρωτεΐνες  αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκαγόνης, μιας ορμόνης που κινητοποιεί το αποθηκευμένο λίπος.

-Προσοχή στη ζάχαρη και το αλάτι

Αποφύγετε τη ζάχαρη αλλά και τα προϊόντα που τη περιέχουν σε μεγάλο βαθμό όπως παγωτά, γλυκά και έτοιμους χυμούς φρούτων ή αναψυκτικά.

Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα το πρήξιμο. Μειώστε την κατανάλωση αλμυρών τροφίμων και αλατιού και αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

-Ελέγξτε τη κατανάλωση αλκοόλ. Ιδανικά αποφύγετε την υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών και περιοριστείτε σε 3-4 ποτήρια κρασί ή μπύρα την εβδομάδα.

-Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας. Επιλέξτε ένα είδος άσκησης που σας ενθουσιάζει προκειμένου να κάψετε θερμίδες αλλά και να τονώσετε τον μεταβολισμό σας.

-Κάντε βελονισμό

Το αδυνάτισμα με βελονισμό βοηθάει στην εξισορρόπηση της ενέργειας στο κέντρο ρυθμίσεως του εγκεφάλου, τον υποθάλαμο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των ορμονών. Μειώνει την όρεξη και τη διάθεση για κατανάλωση γλυκών και ελαττώνει το χρόνο κορεσμού.

Έρευνες που έχουν γίνει για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας του βελονισμού στο αδυνάτισμα, έχουν δείξει ότι επηρεάζει θετικά το πεπτίδιο γκρελίνη, το οποίο αυξάνει την όρεξη στη θέα του φαγητού αλλά και την πρωτεινική ορμόνη λεπτίνη που ρυθμίζει την ενεργειακή πρόσληψη, την όρεξη, τη πείνα και τον μεταβολισμο.

Δρα δηλαδή συνολικά στο μεταβολισμό επηρεάζοντας το αδυνάτισμα, τη χαλάρωση, τη σύσφιγξη, το τοπικό πάχος και την κυτταρίτιδα.