στρες βελονισμός φυσίατρος βελονιστής δαμουλιάνος άγγελος

Διώξτε το άγχος με βελονισμό!

Το άγχος αποτελεί μια ιδιαίτερα δυσάρεστη κατάσταση που απασχολεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού. Η εργασία, οι οικογενειακές σχέσεις, τα οικονομικά ζητήματα της καθημερινότητας, προκαλούν ανησυχία και έντονο στρες. Και παρότι το άγχος αν διαρκεί για λίγο δεν μας επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό, όταν το αίσθημα πίεσης διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέτει σε κίνδυνο τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία.

Ο βελονισμός αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης του άγχους, των πονοκεφάλων, της αϋπνίας, της κατάθλιψης κτλ.

Πώς βοηθά ο βελονισμός στην αντιμετώπιση του άγχους;

Το άγχος εκδηλώνεται σαν αίσθημα έντονης ανησυχίας, αναστάτωσης και φόβου. Όταν είναι παρατεταμένο, επηρεάζει την καθημερινή ζωή, με αποτέλεσμα το άτομο να ταλαιπωρείται από πεπτικά προβλήματα, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αρρυθμίες ή αϋπνίες.

Ο λόγος που ο βελονισμός είναι τόσο αποτελεσματικός στη θεραπεία του στρες είναι ότι αντιμετωπίζει το σώμα και το πνεύμα σαν σύνολο. Θεωρεί ότι οι συναισθηματικές διαταραχές μπορούν να σωματοποιηθούν και αντίστροφα. Με τη θεραπεία της βασικής αιτίας του προβλήματος, αντιμετωπίζονται και τα συμπτώματα που απορρέουν από αυτή. Ο βελονισμός επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών που μειώνουν το στρες και δίνουν μια αίσθηση ευημερίας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι φεύγοντας από το ιατρείο αισθάνονται χαλαροί και αναζωογονημένοι.

Πόσες συνεδρίες βελονισμού πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση του άγχους;

Ο συνολικός αριθμός συνεδριών μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, την ένταση των συμπτωμάτων και την αντίδραση του ίδιου του οργανισμού στην θεραπεία. Συνήθως απαιτούνται συνολικά 15 συνεδρίες. Όσο για τη συχνότητα, εξαρτάται και πάλι από το ίδιο το άτομο.

Ποια τα πλεονεκτήματα του βελονισμού;

Ο βελονισμός αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία που δρα ευεργετικά σε σώμα και πνεύμα. Στα πλεονεκτήματά της συγκαταλέγονται:

  1. Δεν προκαλεί παρενέργειες.
  2. Παρέχει ανακούφιση μετά την πρώτη κιόλας συνεδρία.
  3. Δεν προκαλεί εξάρτηση.
  4. Πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία.
  5. Συμβάλλει στην ελάττωση ή και την παύση λήψης φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  6. Δημιουργεί αίσθημα ανάτασης και ευφορίας.