Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας με φυσικό τρόπο

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει λανθασμένα πως η αρθρίτιδα αφορά αποκλειστικά ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό ισχύει εν μέρει, η αρθρίτιδα όμως μπορεί να ταλαιπωρεί και νεαρότερα άτομα. Πόνος στις αρθρώσεις, πρησμένα γόνατα, αδυναμία συγκράτησης αντικείμενων, είναι μερικά από τα συμπτώματα της πάθησης.

Οι κυριότερες μορφές αρθρίτιδας είναι η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής και η μετατραυματική. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι αυτοάνοση πάθηση και η μετατραυματική, όπως μαρτυρά το όνομά της,προκύπτει σαν επακόλουθο σφοδρού τραυματισμού συνεπώς μπορούν να προσβάλουν άτομα όλων των ηλικιών. Η οστεοαρθρίτιδα αφορά μεγαλύτερες ηλικίες γιατί προκύπτει σαν συνέπεια της φυσικής φθοράς του οργανισμού είτε σαν φυσική μετεξέλιξη της μετατραυματικής αρθρίτιδας αφού περάσουν αρκετά χρόνια από την εμφάνιση της νόσου.

Τι είναι η αρθρίτιδα;
Η αρθρίτιδα είναι μια χρόνια εκφυλιστική πάθηση που δυστυχώς δεν είναι ιάσιμη. Η φαρμακευτική αγωγή που δίδεται συνήθως έχει ανακουφιστικό χαρακτήρα και χορηγείται με σκοπό να υποχωρήσει το οίδημα και ο έντονος πόνος που ταλαιπωρεί τους ασθενείς και δυσχεραίνει την καθημερινότητά τους.

Οι εναλλακτικές θεραπείες στη μάχη κατά της αρθρίτιδας
Η φυσικοθεραπεία και ο βελονισμός είναι δύο εναλλακτικές θεραπείες, γνωστές για τα θεαματικά αποτελέσματα που προσφέρουν σε πλήθος παθήσεων. Μειώνουν τα συμπτώματα και βελτιώνουν το επίπεδο ζωής των ασθενών με φυσικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνουν εσαεί φαρμακευτικά σκευάσματα.
Ο φυσίατρος μέσω ειδικών φυσικοθεραπευτικών ασκήσεων ενδυνάμωσης, θεραπευτικών μαλάξεων, υδροθεραπείας και συνδυασμό ποικίλων τεχνικών θα αποκαταστήσει την χαμένη κινητικότητα και ελαστικότητα των αρθρώσεων.
Ενώ μέσω του βελονισμού παρέχεται ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα της αρθρίτιδας, αλλά και επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.