Οσφυαλγία και βελονισμός

Ο πόνος στη μέση ή αλλιώς οσφυαλγία είναι ο πιο συχνός πόνος σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνήθως προκύπτει μετά από κάποια απότομη κίνηση, αλλά πολλές φορές είναι αποτέλεσμα χρόνιας καταπόνησης λόγω κακής στάσης του σώματος, έλλειψης άσκησης ή σαν συνέπεια της φυσιολογικής φθοράς του οργανισμού. Ο πόνος τις περισσότερες φορές αντανακλάται από τη μέση στην περιοχή του ποδιού. Στην περίπτωση αυτή μιλάμε για οσφυαλγία και ισχιαλγία.

Γνωρίζατε πόσο ωφέλιμος είναι ο βελονισμός για την αντιμετώπιση του πόνου στην μέση; Ο βελονισμός είναι μια πρακτική με πάρα πολλά πλεονεκτήματα μέσω της οποίας η οσφυαλγία αντιμετωπίζεται με τον πιο φυσικό τρόπο μέσα σε ένα μήνα. Η  διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και έχει διάρκεια μισή ώρα. Ο γιατρός – βελονιστής τοποθετεί 10 με 20 βελόνες στην πάσχουσα περιοχή. Ο ασθενής νιώθει άμεσα ανακούφιση από τον πόνο, ενώ παράλληλα αυξάνεται και η παραγωγή ενδορφίνης, ορμόνης με χαλαρωτικές  και αναλγητικές της ιδιότητες.

Γιατί να προτιμήσω τον βελονισμό;

Επιλέγοντας το βελονισμό μπορείτε να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από χρόνιους πόνους όπως η οσφυαλγία. Είναι μία εξαιρετική θεραπευτική μέθοδος η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαία κινεζική ιατρική και ουσιαστικά δίνει στον οργανισμό τη δυνατότητα να αυτοθεραπευτεί. Δεν προκαλεί καμία παρενέργεια και έχει αποδειχθεί πως επιτίθεται στη ρίζα του προβλήματος και δεν αντιμετωπίζει απλά τα συμπτώματα του.