Νικήστε το περιττό βάρος με βελονισμό

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο βελονισμός και πόσο θετικά μπορεί να επηρεάσει τον οργανισμό μας. Πόσοι όμως γνωρίζατε ότι μπορεί να συμβάλλει και στην απώλεια βάρους; Το αδυνάτισμα στο μυαλό όλων ισοδυναμεί με εξαντλητικές δίαιτες, γυμναστική και υπολογισμό θερμίδων. Αν σας λέγαμε πως με το βελονισμό μπορείτε να αδυνατίσετε χωρίς να νιώσετε ότι στερείστε κάτι; Στόχος του ιατρού βελονιστή είναι μέσω της θεραπείας να εξισορροπήσει το μεταβολισμό και να μειώσει την όρεξη του ατόμου.

Αδυνάτισμα με βελονισμό

νικηστε το περιττο βαρος-αδυνατισμα

νικηστε το περιττο βαρος-αδυνατισμα

Ο βελονισμός για το αδυνάτισμα, βασίζεται στην παραδοχή πως η αύξηση του βάρους οφείλεται σε διαταραγμένη ροή της ενέργειας από και προς τον υποθάλαμο (κέντρο ρύθμισης του εγκεφάλου), που ρυθμίζει τις ορμόνες και βοηθά το σώμα να λειτουργεί ομαλά. Ο βελονισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τις ορμόνες που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Για παράδειγμα η λεπτίνη είναι η ορμόνη που χαρίζει ένα αίσθημα κορεσμού και ικανοποίησης, ενώ η γκρελίνη δημιουργεί το αίσθημα της πείνας. Ο βελονισμός ισορροπεί αυτές τις ορμόνες, κατευνάζει το αίσθημα πείνας με αποτέλεσμα το άτομο να μην τρώει μεγάλες ποσότητες.

Στρες και βάρος

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο επεμβαίνει ο βελονισμός είναι το στρες. Πολλοί άνθρωποι τρώνε περισσότερο όταν είναι αγχωμένοι ή στεναχωρημένοι. Μέσω του βελονισμού

διεγείρονται τα σημεία που απελευθερώνουν ενδορφίνες, ορμόνες που μειώνουν τα επίπεδα στρες και χαρίζουν στο άτομο χαλάρωση.

Ωτοβελονισμός

Υπάρχουν περίπου 130 σημεία βελονισμού στο αυτί. Η εισαγωγή των βελόνων είναι μια ανώδυνη και ακίνδυνη διαδικασία που προκαλεί διέγερση στα σημεία, ελέγχει την πείνα, καταστέλλει την όρεξη και χαρίζει αίσθημα πληρότητας.

Ηλεκτροβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια μέθοδος η οποία βοηθάει την αύξηση του μεταβολισμού όπως και στην αύξηση της λυπόλυσης.

Αποτελεσματικότητα βελονισμού

Συνήθως χρειάζονται 10-12 συνεδρίες μία με δύο φορές την εβδομάδα ανάλογα με την περίπτωση. Ο βελονισμός είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αδυνατίσματος, αρκεί να συνδυάζεται με τη σωστή διατροφή. Πάντα σε συνεννόηση με τον ιατρό-βελονιστή, το άτομο ακολουθεί ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης το οποίο σε συνδυασμό με τις συνεδρίες βελονισμού χαρίζει το επιθυμητό αδυνάτισμα.