Βελονισμός

Βελονισμός: Τι μπορεί να θεραπεύσει;

Ευχαριστούμε το kalimeraellada.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο :

Βελονισμός: Τι μπορεί να θεραπεύσει;

Το άρθρο μιλάει για :

Ο βελονισμός είναι μία θεραπευτική μέθοδος που μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό αγχολυτικό (ηρεμιστικό) και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καταστάσεις άγχους.

Το στρες-άγχος είναι μία διανοητική κατάσταση που συνοδεύεται από συναισθηματική ένταση και συνήθως είναι αποτέλεσμα των απαιτητικών συνθηκών της καθημερινής ζωής. Αυτό έχει ως συνέπεια να αυξάνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης, της φυσικής ορμόνης του στρες του σώματος, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συμπτώματα όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, αυξημένο σάκχαρο αίματος, μειωμένη ανοσολογική λειτουργία κ.α.

Ο βελονισμός καλείται να βοηθήσει ασθενείς με άγχος και στρες μιας και αυτές οι καταστάσεις όταν βιώνονται για μεγάλη χρονική περίοδο σχετίζονται με προβλήματα όπως κόπωση, πεπτικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, κ.λ.π.

Αρχικά στόχος του βελονισμού είναι η περιστασιακή μείωση των επιπέδων του άγχους.

Κατά την πρώτη επίσκεψη στον ιατρό-βελονιστή, σχεδιάζεται ένα πλήρες θεραπευτικό πλάνο (είτε μόνο με βελονισμό, είτε σε συνδυασμό και με κάποια άλλη θεραπεία) μέχρι να επιτευχθεί η ολοκληρωτική εξάλειψη των συμπτωμάτων και η θεραπεία του παθολογικού άγχους.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας μεγάλη σημασία έχει η επιλογή των σημείων στα οποία θα τοποθετηθούν οι βελόνες αλλά και η τεχνική διέγερσης αυτών (για παράδειγμα αν χρησιμοποιηθεί ηλεκτροβελονισμός ή όχι).

Ο βελονισμός για την αντιμετώπιση του στρες λειτουργεί σαν ρυθμιστικός παράγοντας στο νευρικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνονται νευροδιαβιβαστές (βιοχημικές ενώσεις) που καθοδηγούν ολόκληρο το σώμα να ξαναβρεί την ομοιόσταση του. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται σωματική και ψυχική ευεξία. Επιπλέον αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, οξυγονώνονται καλύτερα οι ιστοί και αυτό αναζωογονεί άμεσα το άτομο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ