Βελονισμός: Ο εναλλακτικός τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον επίμονο πονοκέφαλο και την ημικρανία

Για τα άτομα που πάσχουν από χρόνιους πονοκεφάλους και ημικρανίες, ο βελονισμός αποτελεί έναν εξαιρετικό εναλλακτικό τρόπο θεραπείας, ο οποίος μπορεί να δράσει μεμονομένα ή συνδυαστικά με άλλες μεθόδους.

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και του σώματος, ανάλογα με την πρόβλημα που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Στη συνέχεια ο γιατρός διεγείρει τα σημεία που έχουν εισαχθεί οι βελόνες, είτε με το χέρι του, είτε με συσκευή που διοχετεύει μικρής έντασης ρεύμα. Αυτή η διέγερση ρυθμίζει την ροή αίματος και επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Βελονισμός και πονοκέφαλος

Στην οξεία φάση οι βελόνες τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του σώματος όπως τα χέρια και τα πόδια. Με τον τρόπο αυτό προσφέρεται ένα αίσθημα ευφορίας και αναλγησίας στον ασθενή. Σε αυτή την φάση δεν εισάγονται βελόνες στον αυχένα ή το κεφάλι, καθώς μια από τις αιτίες των πονοκεφάλων είναι η διαστολή των αγγείων των αρτηριών στον εγκέφαλο.

Στην επόμενη φάση που το πρόβλημα έχει υποχωρήσει, λειτουργούμε κυρίως προληπτικά, δίνοντας στον οργανισμό τον απαραίτητο χρόνο να ισορροπήσει, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζονται και οι παράγοντες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τον πονοκέφαλο ή την ημικρανία, όπως οι διατραχές ύπνου, το έντονο άγχος κ.α.

Αριθμός συνεδριών

Ανάλογα με την ένταση του προβλήματος πραγματοποιείται ο αντίστοιχος αριθμός συνεδριών. Ένας ολοκληρωμένος κύκλος περιλαμβάνει περίπου δέκα συνεδρίες βελονισμού. Να τονίσουμε πως πρόκειται για μια ανώδυνη θεραπεία χωρίς παρενέργειες και πραγματοποιούνται πάντα από εξειδικευμένο γιατρό.