Βελονισμός για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας

Βελονισμός για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας

Ευχαριστούμε το baby.gr για την δημοσίευση του άρθρου μας με τίτλο :

Βελονισμός για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας

Το άρθρο μιλάει για :

Ο βελονισμός είναι μια μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας με σημαντικά αποτελέσματα, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος για 2 πολύ σημαντικούς λόγους.

  1. Είναι ανώδυνος και δεν παρουσιάζει παρενέργειες όπως η φαρμακευτική αγωγή. Μια από τις οποίες είναι η επιδείνωση της κεφαλαλγίας και αρκετές φορές η μετεξέλιξή της σε χρόνια.
  2. Αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της πρωτογενούς κεφαλαλγίας και επαναφέρει την ομοιόσταση σε όλο τον οργανισμό, περιορίζοντας ή και εξαλείφοντας πολλές φορές προβλήματα που συνοδεύουν την κεφαλαλγία, όπως τον ίλιγγο και τη ναυτία, την υπέρταση, την αϋπνία, το στρες και την κατάθλιψη.

Ο βελονισμός επιδρά στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, είτε οι βελόνες τοποθετηθούν τοπικά, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και πάνω από τον αυχένα, είτε όταν τοποθετηθούν μακριά από το κεφάλι, όπως τα χέρια ή τα πόδια και αποσκοπεί τόσο στην εξάλειψη του πόνου, όσο και στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η αϋπνία και το στρες. Επιδρά στα κέντρα διαβίβασης της κεφαλαλγίας μειώνοντάς τον, καθώς επίσης και στις περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζουν την αίσθηση που προκαλεί ο πόνος.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ